060 023 26 06 novakkomerc@yahoo.com

 

Ovo je obaveštenje namenjeno vozačima koji olako shvataju značaj tehničkog pregleda i kontrolu tehničke ispravnosti vozila.

Kontrola tehničke ispravnosti vozila tkz.tehnički pregled se radi prvenstveno radi ukupne bezbednosti saobraćaja gde propisi nalažu da se jednom godišnje mora proveriti tehnička ispravnost vozila.

Međutim kod nas mnogi vozači olako shvataju značaj tog tehničkog pregleda pa završavaju registraciju vozila bez odlaska na tehnički pregled ne vodeći računa o posledicama koje može dovesti takav način registracije.

Mnogi vozači neznaju za to ali, jedna od posledica završavanja registracije bez kontrole vozila na liniji tehničkog pregleda je ta da kao vlasnici vozila podležu krivičnoj odgovornosti isto kao i izvršioci radnici sa tehničkog pregleda. Potpuno ista krivična odgovornost je za sve pa i vlasnika vozila jer je kao vozač dužan da poštuje zakon i propise.

Znači pazite se lakog završavanja registracije gde samo papiri vozila idu do tehničkog pregleda ne i samo vozilo.Ulazite u krivično delo i reskirate da budete krivično gonjeni, osuđeni na kaznu zatvora, dobijete kaznene poene pa ostanete i bez vozačke dozvole.

DA LI SE TO ISPLATI RAZMISLITE SAMI

Ovo je dobronamerno obaveštenje za sve koji nisu baš dobro obavešteni i nemaju predstavu u koju avanturu ulaze takvim postupkom.

 Vozite vaše vozilo na tehnički pregled, poštujte propise i zakon puno je jeftinije budite deo vozača koji poštuju svoj i tuđi život.

                                                                                 NOVAK KOMERC